BE SMART. BE BRAVE.

Pozdravna reč

 

 

„Jedan koji hoće uvek je jači

od dvojice koji moraju“

Vojvoda Živojin Mišić (1855-1921)

 

 

 

Drage kolege, dragi prijatelji,

Svakodnevni napori na poboljšanju uslova i kvaliteta rada, kao i trud da pobeđujemo u borbi za život i zdravlje naših pacijenata, obavezuju nas da budemo stalno posvećeni napredovanju, ne samo u struci, već i u mnogim aspektima života. Lečeći pacijenta, mi istovremeno izgrađujemo sebe, postajemo sigurniji, sposobniji, edukovaniji, na kraju, i bolji ljudi. Ne može se rečju opisati uzbuđenje, sreća i ponos onog ko je sa uspehom pomogao pacijentu, olakšao mu tegobe i izmamio jedan osmeh i stisak ruke. Toga je dostojan samo onaj ko je zarad pacijenta uložio celog sebe, i taj ulog mu se, eto, isplatio, na dobrobit svih.

Urgentna medicina u poslednje vreme doživljava ekspanziju, implementacijom i osnaživanjem segmenta hospitalne urgentne medicine. To nesumnjivo dovodi do porasta kvaliteta čitavog sistema u lancu zbrinjavanja pacijenta, jer je hospitalni deo logični i prirodni nastavak urgentnog tretmana pacijenta na prehospitalnom nivou. Na taj način, nadopunjujući jedni druge, prehospitalna i hospitalna urgentna medicina, dve polovine iste jabuke, uzajamno rastu i razvijaju se.

Imajući u vidu stalnu potrebu za napretkom i podizanju ličnih kompetencija, Društvo lekara urgentne medicine Srbije ove godine, od 04-06. novembra, u Nišu, organizuje svoj Osmi međunarodni kongres, čiji je moto BE SMART. BE BRAVE. Budimo pametni. Budimo hrabri.  Raditi velike, herojske stvari, biti odlučan, čvrst, prepoznatljiv, siguran. Biti onaj koji pobeđuje u borbi za život. Biti lekar. I više od toga – biti urgentaš! To je naša uloga, to je naš zadatak, to je naš cilj.

Prethodnih godina smo, zbog postojanja pandemije, organizovali kongrese u online formatu, i bili pioniri u tome. Ti kongresi su premašili naša očekivanja i pokazali da, i pored velikih problema koje smo morali da u hodu prevazilazimo, kolege i dalje izražavaju živu želju i potrebu za napredovanjem i sticanjem novih znanja i veština.

Ove godine se nadamo da ćemo uspeti da se družimo kao što smo i navikli – sa rukom u ruci, u dobrom društvu, slušajući predavanja svetskih stručnjaka, koji sa nama dele ideju o napretku.

 

I zato se ponovo i iznova radujemo novom kongresu i novom druženju sa novim i starim prijateljima, baš kao i pred naš prvi kongres, kad je Društvo lekara urgentne medicine Srbije  pravilo svoje prve korake, za koje se ispostavilo da su – pravi.

 

 

DOBRODOŠLI!

 

 

 

 

NAUČNI ODBOR

Predsednik: Dr sci. med. dr Vladimir Mitov

 

 

ORGANIZACIONI ODBOR

Predsednik: Prim. dr Tatjana Rajković

 

 

DLUMS

Predsednik: Dr Saša Ignjatijević

 

 

 

 

 

AKREDITACIJA

 

Odlukom Zdravstvenog saveta Srbije, broj: 153-02-475/2022-01, Osmi međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine Srbije akreditovan je kao MEĐUNARODNI KONGRES Evidencioni broj odluke: А-1-1515/22

Datum odluke: 15.08.2022.

Ciljna grupa: lekari, medicinske sestre i tehničari

 

BROJ BODOVA

Predavači - 15 bodova

Usmene prezentacije - 13 bodova

Poster prezentacije - 11 bodova

Pasivno učešće - 10 bodova

 

 

 

 

ZA VIŠE INFORMACIJA SKROLUJTE NADOLE STRANICU

ARHIVA 8. KONGRESA

 

Početna  /  O nama  /  ČlanstvoKME  /  Sekcija ML  /  Kongresi  /  Arhiva  /  Kontakt

Mapa sajta

Uslovi korišćenja

Pravila privatnosti

Jedna kopija ovih materijala može biti štampana

samo za nekomercijalnu upotrebu.

© 2014 - 2022 Društvo lekara urgentne medicine Srbije - DLUMS. Sva prava zadržana