© Društvo lekara urgentne medicine Srbije 2016

     - Organizacioni odbor

     - Mesto održavanja

     - Važni datumi

     - Akreditacija i kotizacija

     - Sponzori

     - Predavači

     - Teme

     - Prekongresni kurs

     - Radionice

     - ePosteri

Vreme je život


Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,


Veoma uspešno organizovan Prvi međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine Srbije otvorio je mnoga poglavlja, spojio mnoge ljude, pomerio granice i pokazao da srpska urgentna medicina zaslužuje mesto u evropskim i svetskim tokovima i udruženjima koja okupljaju zaljubljenike u urgentnu medicinu.


Preko 200 učesnika Prvog međunarodnog kongresa DLUMS potvrdilo je da urgentna medicina u Srbiji, iako jedna od najmlađih grana medicine, ima budućnost koja je sjajnija od prošlosti ispunjene nemaštinom, neujednačenom organizacijom i mnogobrojnim nerešenim problemima… Jednom rečju, preležali smo “dečije bolesti”, koje su neizostavni problem odrastanja. Urgentna medicina polako staje na svoje noge, jača svakim danom, naš glas se čuje sve dalje, sve glasnije i ima sve veći značaj.


Drugi međunarodni kongres DLUMS je naredni korak na našem putu.  I ovog puta imaćemo prilike da slušamo predavanja istaknutih i svetski priznatih stručnjaka iz oblasti urgentne medicine, imaćemo prilike da na zanimljivim i interaktivnim radionicama ovladamo novim veštinama, kao i da se podsetimo i osvežimo stara znanja i veštine. I, naravno, imaćemo priliku da se ponovo družimo i uživamo u prelepom Nišu, gradu meraka, gradu cara Konstantina.

Opet isto, rekao bi neko, kao i na svakom kongresu. Ali, kao što reka koja teče nikada nije ista, tako i ovaj, naš drugi po redu, konges ni po čemu neće biti isti kao i prvi ni kao treći ni bilo koji… Biće jedan i jedinstveni Drugi međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine Srbije…   


Jedino što je isto je mesto održavanja - Niš, Medicinski fakultet, 26-28. maja 2016.


DOBRODOŠLI!


Dobrodošli na Drugi međunarodni kongres
Društva lekara urgentne medicine Srbije

Preuzmi Program

2016_Kongres DLUMS_Program_FINAL_V1.pdf

Preuzmi ZBORNIK SAŽETAKA

DLUMS_Zbornik sazetaka_2016_1_sp.pdf