Pozdravna reč Predsednika organizacionog odboraPoštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji,


Kao što putovanje od hiljadu milja započinje prvim korakom, tako i mi činimo prvi korak, i započinjemo zanimljivo putovanje, zanimljivu i uzbudljivu avanturu koja se zove treći međunarodni kongres Društva lekara urgentne medicine Srbije. Iako imamo dugogodišnje  iskustvo u organizaciji kongresa, svaki sledeći korak na našem putu donosi nešto novo, nešto lepo, neizvesno i uzbudljivo. Radost davanja je neizmerna kod onih koji daruju iz velike ljubavi, i baš taj osećaj radosti nas prati svo ovo vreme druženja sa vama.


Moto trećeg kongresa je  FIRST LOVE NEVER DIES, jer želimo da podelimo osećaj koji nas drži sve ove godine bavljenja urgentnom medicinom. Osećaj koji smo poneli negde duboko u sebi, još na početku svoje karijere, i koji nas, evo i sada, nezadrživo nosi i inspiriše. Svet je zanimljiv upravo koliko smo imi radoznali, pa nas ta radoznalost i sreća pri otkrivanju novih svetova  oplemenjuje.


Naš treći veliki korak, treći međunarodni kongres, dolazi nošem dobrim vetrovima iz prethodnog perioda. Kraj prethodnog kongresa označio je istovremeno i početak priprema za treći kongres, a u međuvremenu smo bili svedoci mnogih lepih stvari - po prvi put se srpska urgentna medicina predstavila u Beču na evropskom kongresu urgentne medicine. Na taj  način smo otvorilili put kolegama, pokazali svetu da i Srbija ima šta da pokaže i čime da se pohvali. Simpozijum u Šapcu obradio je ogromnu temu pripreme i reagovanja u masovnim nesrećama, gde je pokazana izuzetna spremnost za sveobuhvatnom saradnjom svih relevantnih činilaca. Nezaobilazni deo našeg rada su i kursevi koje smo držali u nekoliko gradova u Srbiji.


Još jedan od izazova je pred nama. Dočekujemo ga radosni, jer sudeći prema najavama iz Srbije, ali i iz inostranstva, biće to još jedan veliki i značajan susret, gde ćemo uz zanimljive teme, zanimljive predavače, kvalitetne radionice i tradicionalno dobro druženje pokazati da još uvek gajimo svoju zajedničku prvu ljubav - ljubav prema urgentnoj medicini.


DOBRODOŠLI!


                                                                                                                                                                                                 

Predsednik Organizacionog odbora

trećeg Međunarodnog kongresa DLUMS


Prim. dr Miljan Jović

Specijalista urgentne medicineDruštvo lekara urgentne medicine Srbije - Serbian Society of Emergency Physicians

Treći međunarodni kongres, - Third International Congress, Niš

Niš, 01-03. jun 2017.

© Društvo lekara urgentne medicine Srbije 2017.